GDPR.SK

Vyhľadať
Close this search box.

Kyberšikana v roku 2024: vplyv umelej inteligencie, TikToku a ďalšie trendy v kyberšikane

S rastúcim rozvojom technológií a online platforiem sa aj kyberšikana mení a vyvíja. Najnovšie trendy, ako je umelá inteligencia a sociálne médiá, prispievajú k novým formám šikanovania, ktoré postihujú deti a mladistvých. Tu sú tri najdôležitejšie trendy v oblasti kyberšikany.

TikTok: Nová platforma pre kyberšikanu

Sociálne médiá ako TikTok predstavujú nové formy kyberšikany. Mladí ľudia sa často snažia zapadnúť do skupiny a vytvoriť virálny obsah, čo môže viesť k zneužívaniu a vyvolávaniu psychickej úzkosti. Rôzne výzvy a trendy môžu byť tiež zneužité na šikanovanie.

Anonymita vo virtuálnych hrách

Online hry sú obľúbené, no tiež poskytujú anonymitu, čo môže viesť k agresívnemu správaniu medzi hráčmi. Vo virtuálnych svetoch sa kyberšikana môže prejaviť prostredníctvom verbálnych útokov a urážok bez obáv z následkov.

Vplyv umelej inteligencie na šikanovanie

S narastajúcim využívaním umelej inteligencie sa objavujú nebezpečenstvá spojené s manipulovaním online obsahu. Falošné profily, deepfake videá a generované hlasové nahrávky môžu byť zneužité na šikanovanie obetí a narušenie ich reputácie.

Rýchlo sa meniace digitálne prostredie vyžaduje, aby sme ostali informovaní a pripravení podporiť deti a mladistvých, ktorí čelia kyberšikane.

Zdieľajte tento článok